Scroll to top

Jamtkruset-pilgrimskrus

$42.00
Add to bag

Shipping and policies

  • Only 3 available
  • Ships from Sweden to United States for
    $11.00
  • You can return this product to S:t Olavsleden shop within 14 days of delivery
  • Return Policy

Product details

Jamtkruset-en fin symbol för S:t Olavsleden

Kruset är av svensk stengodslera och ett genuint hantverk, vilket gör att varje krus är unikt. Snodden som är fastsatt på kruset är av naturgarvat renskinn. Kruset leveras i presentförpackning.

Detta krus är gjort från ett original av ett Pilgrimskrus, vilket hittades i en trädgård i Oviken utanför Östersund på 1950-talet. Fyndplatsen ligger några kilometer från Ovikens gamla kyrka som var en av de många helgade kyrkor som fanns under medeltiden.

Läs mer om historien kring krusen på http://jamtkruset.com

Mått: 5 cm högt. Omkrets på bredaste stället, 14 cm
Krusets vikt: 67 gram
Tillverkad: av Lena Olsson, Jämtland, Sverige
Jamtkruset-en fin symbol för S:t Olavsleden Kruset är av svensk stengodslera och ett genuint hantverk, vilket gör att varje krus är unikt. Snodden som är fastsatt på kruset är av naturgarvat renskinn. Kruset leveras i presentförpackning. Detta krus är gjort från ett original av ett Pilgrimskrus, vilket hittades i en trädgård i Oviken utanför Östersund på 1950-talet. Fyndplatsen ligger några kilometer från Ovikens gamla kyrka som var en av de många helgade kyrkor som fanns under medeltiden. Läs mer om historien kring krusen på http://jamtkruset.com Mått: 5 cm högt. Omkrets på bredaste stället, 14 cm Krusets vikt: 67 gram Tillverkad: av Lena Olsson, Jämtland, Sverige
Shop wallpaper
Shop wallpaper
Sold by

Ask a question
Vandringsrelaterade produkter, främst för pilgrimsvandring.
.
.
.
.