Scroll to top

Kangunu AB - Kenya, 250g

$20.00
Add to bag

Shipping and policies

  • This brand does not ship to United States
  • You can return this product to Slöinge Skafferi within 14 days of delivery
  • Return Policy

Product details

Kangunu AB, Kenya

Botanisk variant: SL28, Ruiru 11, Blue Mountain & SL27
Region: Muranga County
Producent: Kangunu Coffee Factory
Process: Tvättat och soltorkat på bäddar
Växthöjd: 1600–1750 möh

Kangunu är en tvättstation i Muranga County norr om Nairobi. Tvättstationen ligger precis på gränsen till Nyeri County. Kangunu bildades redan 1968 och består just nu av knappt 2000 medlemmar varav nästan 500 är kvinnor. Varje kaffebonde har ca 200 plantor var och skörden sker helt för hand. Skördeperioden ligger mellan oktober och december. De flesta plantorna är av den klassiska kenyanska varianten SL28, men det odlas även Ruiru 11, Blue Mountain och SL27 i mindre skala.
Kangunu AB är ett rundare kaffe än vad Slöinge Kafferosteri normalt köper in från Kenya. Sötman och fylligheten i kombination med en fin bärton gjorde Kangunu till ett självklart val i årets koppningsurval.

Koppningsanteckningar:
”Syltig, fyllig sötma, krämig munkänsla, hallon, gräddkola”
Kangunu AB, Kenya Botanisk variant: SL28, Ruiru 11, Blue Mountain & SL27 Region: Muranga County Producent: Kangunu Coffee Factory Process: Tvättat och soltorkat på bäddar Växthöjd: 1600–1750 möh Kangunu är en tvättstation i Muranga County norr om Nairobi. Tvättstationen ligger precis på gränsen till Nyeri County. Kangunu bildades redan 1968 och består just nu av knappt 2000 medlemmar varav nästan 500 är kvinnor. Varje kaffebonde har ca 200 plantor var och skörden sker helt för hand. Skördeperioden ligger mellan oktober och december. De flesta plantorna är av den klassiska kenyanska varianten SL28, men det odlas även Ruiru 11, Blue Mountain och SL27 i mindre skala. Kangunu AB är ett rundare kaffe än vad Slöinge Kafferosteri normalt köper in från Kenya. Sötman och fylligheten i kombination med en fin bärton gjorde Kangunu till ett självklart val i årets koppningsurval. Koppningsanteckningar: ”Syltig, fyllig sötma, krämig munkänsla, hallon, gräddkola”
Shop wallpaper
Shop wallpaper
Sold by

Ask a question
.
.
.
.