Scroll to top

Julkaffekit, 3x70g

$17.00
$12.00
Hela bönor
Add to bag

Shipping and policies

  • Only 2 available
  • This brand does not ship to United States
  • You can return this product to Slöinge Skafferi within 14 days of delivery
  • Return Policy

Product details

I år har vi återigen tagit fram ett julkaffekit på 3 stycken påsar á 70g och denna gången är det ett kaffe från Etiopien och ett från Rwanda. Alltså två ursprung, men i tre olika varianter. Dessa kit finns antingen som hela bönor eller färdigmalt till brygg.

- Julkaffe 2017. Guji Gigesa, Etiopien.
Ett bärtorkat (natural) kaffe som är en smakexplosion av jordgubbar, smultron och söt citrus. Så långt ifrån ett klassiskt julkaffe man kan tänka sig. Helt enkelt ett väldigt gott kaffe som man dricker till jul.

- Gitega (Kopakaki, Lot 52), Rwanda. Daniel besökte Rwanda rund midsommar i år och träffade bönderna som odlar detta kaffe. Gitega är bara en liten bergsby, men kaffet som odlas där håller galet hög kvalitet. Man hittar toner av karamelliserat socker, nypon och söt citrus.

- East African – Modern Espresso. Vad händer om man tar två av sina afrikanska favoritkaffesorter, rostar dem lite längre tid och blandar dem? Då får man helt enkelt en godissöt och lite sprillig espresso i en mycket modern tappning. Den gamla myten om att man måste ha robusta i en espresso är tack och lov sedan länge förbi. Kaffe ska ju vara gott och varför då inte använda sig av goda ingredienser. Funkar som espresso eller lite kraftigare bryggkaffe. 50% Guji Gigesa / 50% Gitega.

God Jul
önskar Slöinge Kafferosteri

I år har vi återigen tagit fram ett julkaffekit på 3 stycken påsar á 70g och denna gången är det ett kaffe från Etiopien och ett från Rwanda. Alltså två ursprung, men i tre olika varianter. Dessa kit finns antingen som hela bönor eller färdigmalt till brygg. - Julkaffe 2017. Guji Gigesa, Etiopien. Ett bärtorkat (natural) kaffe som är en smakexplosion av jordgubbar, smultron och söt citrus. Så långt ifrån ett klassiskt julkaffe man kan tänka sig. Helt enkelt ett väldigt gott kaffe som man dricker till jul. - Gitega (Kopakaki, Lot 52), Rwanda. Daniel besökte Rwanda rund midsommar i år och träffade bönderna som odlar detta kaffe. Gitega är bara en liten bergsby, men kaffet som odlas där håller galet hög kvalitet. Man hittar toner av karamelliserat socker, nypon och söt citrus. - East African – Modern Espresso. Vad händer om man tar två av sina afrikanska favoritkaffesorter, rostar dem lite längre tid och blandar dem? Då får man helt enkelt en godissöt och lite sprillig espresso i en mycket modern tappning. Den gamla myten om att man måste ha robusta i en espresso är tack och lov sedan länge förbi. Kaffe ska ju vara gott och varför då inte använda sig av goda ingredienser. Funkar som espresso eller lite kraftigare bryggkaffe. 50% Guji Gigesa / 50% Gitega.God Jul önskar Slöinge Kafferosteri
Shop wallpaper
Shop wallpaper
Sold by

Ask a question
.
.
.
.