Scroll to top

Förköp: Larmrapporten, av Emma Frans

$16.00
Add to bag

Shipping and policies

  • This brand does not ship to United States
  • You can return this product to Gamla stans bokhandel within 14 days of delivery
  • Return Policy

Product details

av Emma Frans

**

Larmrapporten släpps i oktober. Boken är signerad!

**

OM BOKEN

Hjälpen är här! Landets roligaste forskare berättar om hur du ska begripa om du möts av rena påhitt och om vetenskapliga rön ens är vetenskapliga.

Vet du egentligen hur man bedömer en så kallad vetenskaplig rapport som säger att kaffe ger dig cancer? Eller att snus kan vara bra för konditionen? Eller att klimatförändringarna är en bluff?

I dessa tider av ”alternativa fakta”, fejknyheter och halvsanningar kommer forskaren och vetenskapsevangelisten Emma Frans med en välbehövlig hjälpreda för de som inte riktigt vet vad de ska tro när de tar del av nyhetsflödet eller påståenden från bekanta.

Larmrapporten –att skilja vetenskap från trams är en bok som lär dig mycket om hur fakta och påstådda fakta ska tolkas och bedömas. Den riktar sig lika mycket till ungdomar som till vuxna och pensionärer – till alla som behöver förbättra sin vetenskapskoll.

Emma Frans är doktor i medicinsk epidemiologi. Hon är forskare vid Karolinska institutet och University of Oxford, dessutom vetenskapsskribent och har kallats för en av de roligaste svenskarna på Twitter. Hon har även dragit igång twitterkontot Alternativa flashar där hon lyfter fram viktiga och positiva nyheter, inte sällan på vetenskapsområdet, som försvinner i mediebruset.

av Emma Frans**Larmrapporten släpps i oktober. Boken är signerad!**OM BOKENHjälpen är här! Landets roligaste forskare berättar om hur du ska begripa om du möts av rena påhitt och om vetenskapliga rön ens är vetenskapliga. Vet du egentligen hur man bedömer en så kallad vetenskaplig rapport som säger att kaffe ger dig cancer? Eller att snus kan vara bra för konditionen? Eller att klimatförändringarna är en bluff? I dessa tider av ”alternativa fakta”, fejknyheter och halvsanningar kommer forskaren och vetenskapsevangelisten Emma Frans med en välbehövlig hjälpreda för de som inte riktigt vet vad de ska tro när de tar del av nyhetsflödet eller påståenden från bekanta. Larmrapporten –att skilja vetenskap från trams är en bok som lär dig mycket om hur fakta och påstådda fakta ska tolkas och bedömas. Den riktar sig lika mycket till ungdomar som till vuxna och pensionärer – till alla som behöver förbättra sin vetenskapskoll. Emma Frans är doktor i medicinsk epidemiologi. Hon är forskare vid Karolinska institutet och University of Oxford, dessutom vetenskapsskribent och har kallats för en av de roligaste svenskarna på Twitter. Hon har även dragit igång twitterkontot Alternativa flashar där hon lyfter fram viktiga och positiva nyheter, inte sällan på vetenskapsområdet, som försvinner i mediebruset.
Shop wallpaper
Shop wallpaper
Sold by

Gamla stans bokhandel

Ask a question
Gamla stans bokhandel är en klokare och roligare bokhandel. Ett personligt urval av riktigt bra böcker – med ett särskilt fokus på populärvetenskap, och ett stort utbud på engelska. Bakom Gamla stans bokhandel står förlaget Volante.
.
.
.
.