Scroll to top

Farmors gotländska kakbok

$24.00
Add to bag

Shipping and policies

  • This brand does not ship to United States
  • Farmors gotländska kakbok has a custom return policy
  • Return Policy

Product details

Fotograf Linnea Ronströms bokdebut är en hyllning till gamla tiders recept. Recepten från farmor Annas 85-åriga liv är nu bevarade i en bok med känsla utöver det vanliga. Recepten i boken är de som hon själv bakat sedan barnsben, blandade med dem som tillkommit genom åren från grannar och bekanta. Bilder på kakor med väl använda skärbräden och recept blandas med vackra naturbilder från omgivningarna. Hon har lyckats fånga känslan av farmor och Gotland, att vara på landet.

Den gamla husmoderns kunskaper och hennes kakor är ett kulturarv som behöver vårdas. Den gotländska baktraditionen håller på att gå ur tiden och idag är det sällsynt med hembakat. Människor verkar ha glömt hur lätt det är att baka från grunden och hur mycket tillsatser det faktiskt är i fabriksbakade kakor. Man får ju inte heller glömma hur mycket godare det är med hembakat.
Sedan Linnea Ronström var barn har hon tänkt att hon måste lära sig baka sin farmors alla kakor och få ner all bakglädjen på papper. Nu har hon gjort det.

Provläs https://issuu.com/smakprov/docs/ace7631d2e675b346738d375382ed0e4f8380ac5
Fotograf Linnea Ronströms bokdebut är en hyllning till gamla tiders recept. Recepten från farmor Annas 85-åriga liv är nu bevarade i en bok med känsla utöver det vanliga. Recepten i boken är de som hon själv bakat sedan barnsben, blandade med dem som tillkommit genom åren från grannar och bekanta. Bilder på kakor med väl använda skärbräden och recept blandas med vackra naturbilder från omgivningarna. Hon har lyckats fånga känslan av farmor och Gotland, att vara på landet. Den gamla husmoderns kunskaper och hennes kakor är ett kulturarv som behöver vårdas. Den gotländska baktraditionen håller på att gå ur tiden och idag är det sällsynt med hembakat. Människor verkar ha glömt hur lätt det är att baka från grunden och hur mycket tillsatser det faktiskt är i fabriksbakade kakor. Man får ju inte heller glömma hur mycket godare det är med hembakat. Sedan Linnea Ronström var barn har hon tänkt att hon måste lära sig baka sin farmors alla kakor och få ner all bakglädjen på papper. Nu har hon gjort det. Provläs https://issuu.com/smakprov/docs/ace7631d2e675b346738d375382ed0e4f8380ac5
Shop wallpaper
Shop wallpaper
Sold by

Ask a question
Fotograf Linnea Ronströms bokdebut är en hyllning till gamla tiders recept. Recepten från farmor Annas 85-åriga liv är nu bevarade i en bok med känsla utöver det vanliga. Recepten i boken är de som hon själv bakat sedan barnsben, blandade med dem som till
.
.
.
.